bringaut.tordas.hu

A Tordas-Gyúró kerékpárúttal kapcsolatos további híreket a kerékpárút weboldalán – bringaut.tordas.hu – olvashatják!

Elkezdődött a kandeláberek beépítése

21 db napelemes kandeláber kerül elhelyezésre a Tordas-Gyúró kerékpárút mentén. A közbeszerzési eljáráson nyertes ILST Hungary Kft megkezdte a kandeláberek aljzatának lebetonozását.

Új traktor a kerékpárútra

A KITE Zrt-től vásároltuk meg azt a John Deere X540-es traktort, mellyel a kerékpárút karbantartását fogjuk végezni. A traktorhoz számtalan kiegészítő: fűkasza, hótoló, pótkocsi és fűgyűjtő tartozik.

Sajtóközlemény

sajtokozlemeny 2020 kedv magyar ERFA kdop-page-001

A patakparton elkezdődött az alapozás

Az egyeztetések után a Szent László víz mentén alapozzák a kerékpárutat.

Elkészült a kerékpárút Gesztenyés úti szakasza

A kivitelező cég befejezte a Gesztenyés út aszfaltozását, jelenleg a padka kialakítása folyik.

Aszfaltozzák a Gesztenyés utat

Elkezdődött a Gesztenyés út aszfaltozása.

Kitűzik a nyomvonalat

A kerékpárút nyomvonalának kitűzésével és a tereprendezéssel megkezdődött az érdemi munka.

Megkötöttük a kerékpárút építési szerződést

2014. október 14-én Juhász Csaba polgármester és Patányi Gergely ügyvezető (Tordas Kerékpárút 2014 PV Konzorcium képviselője) aláírták a kerékpárút építésre vonatkozó vállalkozói szerződést. Ezzel kezdetét veszi az uniós projekt megvalósítása.

Vállalkozói szerződés

Aktuális hírek

Nagyszabású – időközben országos jelentőségűvé nőtt – vállalkozás megvalósítására kaptunk lehetőséget, amikor elfogadták az Etyek – Ercsi turisztikai kerékpáros útvonal megvalósítására beadott pályázatunkat. A kerékpárút és kerékpáros útvonal a tervezett Budapest-Balaton kerékpárút része lett. Elindult a közbeszerzés, és ezzel párhuzamosan a műszaki tartalom pontosítása zajlik. Egy biztos: Tordas és Gyúró között megépül az önálló kerékpárút a Szent László patak mentén. Az útvonal többi része is véglegesedni látszik, Etyeken indul, ahonnan földutakon elér Gyúróra, ott bekapcsolódik a kerékpárútba, majd Tordas belterületi utcáin keresztül a Gesztenyés soron át vezet Martonvásárra a Vadászház mellett. Martonvásáron áthaladva szintén földutakon jut el Ráckeresztúrra, onnan Ercsibe, majd Szigetújfaluban csatlakozik az Eurovelo6-hoz. A projekt keretében a Gesztenyés út burkolatát felújítjuk a Vadászházig, a többi szakaszon kátyúmentesítés történik. Reméljük, hogy kerékpárutunk a tordasi sportcentrum egyik fontos pillérévé válik: sportolásra ösztönzi az itt élőket, és idecsalogatja a sportos kedvűeket. Tordas nem mindennapi lehetőségek elé néz: éljünk vele, és buzdítsunk másokat is!

További cikkeink…

  1. Elindult a közbeszerzés
  2. Tordason át vezet majd a balatoni bringaút
  3. Megépül a kerékpárút!

Elindult a közbeszerzés

2014. július 23-án a Közbeszerzési Értesítőben megjelent az Etyek-Ercsi kerékpárút fejlesztéséhez kapcsolódó közbeszerzési hirdetmény. FELHÍVÁS

Tordason át vezet majd a balatoni bringaút

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Budapest-Balaton bicikliút részeként Budapest-Törökbálint-Etyek-Tordas-Nadap-Székesfehérvár-7.sz. főút útvonaltervet fogadta el. A megvalósíthatósági tanulmány nyárra elkészül, a teljes projekt 3,5 milliárd forintból, EU-s pénzből, a Közlekedési Operatív Program (KözOP) keretében valósul meg – tudtuk meg az Origo cikkéből. A tervek szerint a bringaút mellett állnak majd többek között tájékoztató táblák és terveznek pihenőhelyeket is. A jelenlegi ütemezés szerint az EU-s forrás függvényében 2015-ben kezdődhet az engedélyes tervek készítése és az engedélyezés, a kivitelezés pedig várhatóan 2016-17-ben.

Megépül a kerékpárút!

2014. április 9-én megkaptuk a várva várt értesítést: a Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkár támogatásra érdemesnek találta Kerékpárút pályázatunkat. A megítélt 248.412.000 Ft, 100%-os támogatásból megépülhet Gyúró és Tordas között, a Szent László patak mentén az önálló kerékpárút, a Gesztenyés út új burkolatot kap és kijelölésre kerül mintegy 50 km hosszú kerékpáros turisztikai útvonal Etyek és Ercsi között, ahol mezőgazdasági utak kátyúmentesítésével lehetővé válik a kerékpározás.

Ezen kívül – mivel turisztikai beruházásról van szó – rengeteg kiegészítő szolgáltatást valósítunk meg. Pihenőhelyek létesülnek Gyúrón, a központban és a horgásztó mellett, Tordason a sportpálya mellett és a Gesztenyés út végén, Ráckeresztúron és Ercsiben. Az attrakciókról információs térkép készül, amit a pihenőhelyeken kifüggesztünk és a kerékpárosbarát vendéglátóhelyeken is megtalálható lesz. Kültéri fitnesz parkot építünk az iskola alsó udvara mellett, illetve a Gesztenyés út mellett, ahol 17 napelemes kandelábert is elhelyezünk. Kerékpártárolókat helyezünk ki több pihenőhelyen. A pályázat részeként 2 fő teljes munkaidős munkavállalót alkalmazunk 5 évig a kerékpárút karbantartására. A projekt közbeszerzését már elkezdtük, hogy minél előbb megvalósulhasson a beruházás.