Sajtóközlemény projekt megvalósulásáról

Tordas Község Önkormányzata 30,26 millió forint, ERFA és magyar költségvetési forrású, vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretén belül,
az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című TOP-3.2.1-15 kódszámú pályázati felhíváson, mely a beruházási összeg 100,00 %-a. 

Ebből az összegből a Községháza épületének energetikai korszerűsítése valósult meg, valamint az óvodára és az egészségházra napelem került felszerelésre. 
A kivitelezési tevékenységek befejeződtek, a műszaki átadás megtörtént.

A részletes Sajtóközlemény ITT érhető el.

TOP-3.2.1 Energetikai korszerűsítés

Kedvezményezett neve: Tordas Község Önkormányzata

A projekt címe: Tordas, önkormányzati épületek energetikai felújítása

A szerződött támogatás összege: 30 261 417,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében a községháza, az óvoda és az egészségház energetikai fejlesztése valósul meg. A községháza teljes energetikai felújítása, korszerűsítése, az óvoda és az egészségház napelemmel történő felszerelése a cél. A projekt által a községháza által biztosított közigazgatási szolgáltatások minősége javul: az épület korszerűsítése komfortosabbá teszi az ügyfélteret, az akadálymentesítés pedig biztosítja az egyenlő esélyű hozzáférést. Az óvoda és az egészségház napelemes energiaellátása a szolgáltatások kiegyensúlyozottabb ellátását segíti. A Községháza energetikai korszerűsítése során a meglévő nyílászárókat háromrétegű üvegezésű, fa nyílászárókra cseréljük. A meglévő vályogfal 12 cm vtg kőzetgyapot hőszigetelést kap, szellőző vakolatrendszerrel. A meglévő tető héjazata és lécezése elbontásra kerül, a szarufák 10 cm magas emelést kapnak. Ide és a meglévő 10 cm hőszigetelésre kerül újabb 15 cm kőzetgyapot szigetelés. Erre alátétfólia, ellenlécezés, lécezés és körszeletvágású hornyolt cserépfedés kerül. Az épület előtt elbontásra kerül az előkert és a meglévő előlépcső. Az épület mellett lesz kialakítva a rámpa és a bejáratnál a szélesebb előlépcső egy esővédő előtetővel. A belsőben a meglévő két női wc megszűnik, a helyén alakítjuk ki a mozgássérült wc-t az ajtók kicserélésével. A napelemek a meglévő fedésre kerülnek, a mérőóra cserére kerül. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. 11. 30.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-FE1-2016-00002